OM HONGQI

HONGQI (uttales: «hång-chi») er et bilmerke fra bilprodusenten FAW. HONGQI har laget eksklusive luksusbiler helt siden 1958. Siden da har HONGQI vokst fra å produsere et fåtall biler på spesialbestilling, til å produsere biler for hele det kinesiske markedet og for eksport. HONGQIs ambisjon er nå å bli Kinas ledende produsent av premium biler.

Samfunnsansvar (ESG)

En koordinert og bærekraftig utvikling av samfunn, miljø, forretningsdrift og økonomi står sentralt, og konseptet for bærekraftig utvikling er integrert i konsernledelsen og forretningsdriften. FAW og HONGQI jobber kontinuerlig og målrettet med ESG, og du kan lese mer om arbeidet her.


HONGQI i Norge

I 2020 tok HONGQI steget inn i Norge, og tilgjengeliggjør nå unike premiumbiler for det norske markedet i samarbeid med HBI Norge AS. HBI Norge AS er et selskap i Motor Gruppen, med røtter tilbake til 1909. Motor Gruppen er en av Norges ledende privateide bilimportører, og eier og driver også bilforhandlere og verksteder gjennom kjeden Motor Forum.

HBI Norge AS vil importere elbiler, og den første bilen som blir tilgjengelig for salg i Norge er flaggskipet HONGQI E-HS9. Kundeleveranser startet i januar 2022.

I Norge vil HONGQI jobbe målrettet for å bli kjent for kjerneverdiene premium, elektrisk, teknologi og SUV.

HBI Norge AS har et et landsdekkende nettverk av autoriserte forhandlere, som selger E-HS9.


Fabrikkbesøk

I denne unike videoen kan du bli med på innsiden av den hypermoderne fabrikken for å se hvordan HONGQI E-HS9 produseres:

HBI Norge AS

Østre Aker vei 62

0581 Oslo

Org. nr. 925 894 540

Startleie kr 0, pris per måned fra kun 7.349

Les mer og avtal prøvekjøring